Modul Robno-materijalno knjigovodstvo svojim jednostavnim “user friendly” interfejsom i inituitivnim načinom rada uveliko olakšava poslovanje jednog preduzeća. Prednost 5D ELEMENT poslovno informacionog rješenja leži u činjenici da se radi o domaćem programu koji je na osnovu dugogodišnjeg feedbacka naših klijenata prilagođavan i dorađivan da bi ubrzao i olakšao Vaš svakodnevni posao. Defaultne (osnovne) postavke ovog modula dovoljne su za uspješno poslovanje i svakodnevni rad u njemu za oko 95% naših klijenata, ali ukoliko se javi potreba moguće ih je dodatno proširiti i prilagoditi.

Glavna prednost modula robno-materijalnog knjigovodstva, kao i svih ostalih modula, jeste da jednim unosom određenog dokumenta automatski povlačite unesene podatke u nekom od narednih koraka, te nije potrebno da Vaše dragocjeno vrijeme trošite na obavljanju istih radnji iznova. Naknadni prenos dokumenata u financijsko knjigovodstvo izvršava u potpunosti automatiziranim procesom - naprimjer, ukoliko ste zaprimili narudžbu od svog kupca u vidu Excell dokumenta, naš softver Vam omogućava da ga automatski importujete u sistem, zadužite robu i u nekoliko klikova kreirate predračun, otpremnicu i račun - rekli bismo za otprilike onoliko vremena koliko Vam je trebalo da ovo pročitate.

Korištenjem modula robno-materijalnog knjigovodstva u svakom trenutku su Vam dostupni razni dokumenti - glavni ili pomoćni, kao i izvještaji i njihove varijacije, odnosno pokriven je svaki korak i svaki proces robno-materijalnog knjigovodstva što predstavlja temelje, odnosno kvalitetnu podlogu za knjiženje. Ukoliko ste novi korisnik za pretpostaviti je da nećete sve dokumente koristiti odmah, ali njihova dostupnost unutar programa omogućava Vam da rastom preduzeća i Vaših vještina iskoristite njegov puni potencijal.

Ovaj modul u svojoj osnovi sadrži više tipova robno-materijalnih skladišta: veleprodaja po nabavnoj cijeni, veleprodaja po veleprodajnoj cijeni, maloprodaja, a svaki tip sadrži registre, dokumente, funkcije, procedure i izvještaje, dok je kao dodatak ovom modulu moguće odabrati i opciju “Proizvodnja”.

5th Dimension-logo
Naši proizvodi

Svi naši proizvodi su pažljivo kreirani da upotpune softverske i poslovne potrebe naših kupaca.